Advent Lőcsén és Kassán

Advent Lőcsén és Kassán
Advent Lőcsén és Kassán
Advent Lőcsén és Kassán

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2017. december 16 - december 16.
Időtartam: 1 nap (szombat - szombat)
Utazás módja: Busz
Ellátás: Nincs
Utazás típusa: Körút
Legkedvezőbb alapár/fő: 12.900 Ft / fő / nap
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Jókai Mór és Márai Sándor írásai nyomán kirándulunk

„A mi házunk a Fő utcán, igazán nagyvárosi háznak tetszett; valóságos bérház volt, kétemeletes, széles homlokzatával, tág kapualjával, széles lépcsőivel…. Az ebédlő ablakából látni lehetett a nagy, kockakövekkel kirakott teret, ahol a fuvarosok és a vásárosok gyűltek össze minden reggel. Színes, rikító kép volt ez, mint valamilyen ázsiai vásár…
Gyermekparadicsom volt ez a térség.”
Márai Sándor

Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban Budapest–Miskolc útvonalon. Lőcse az egykori Szepes vármegye legjelentősebb városa volt, régi gazdagsága jól érzékelhető. A középkori városfal gótikus és reneszánsz műemlékekkel teli óvárost ölel körbe, mely advent idején különös hangulatot kölcsönöz a városnak. Vajon kísért még a lőcsei fehér asszony? Jókai regényének helyszínén ma is érezzük a 19. századi miliőt... A régi városháza – a város szimbóluma - ma várostörténeti kiállítás otthona. Közelében áll a szégyenketrec, ahol a bűnözőket és a léha erkölcsű asszonyokat tették közszemlére. Vitathatatlanul ritka értéke a Szent Jakab Templom szentélyét a padlótól a mennyezetig kitöltő világhírű faoltára. Utunkat Márai Sándor városába folytatjuk, ahol az író szobrát egykori lakóháza előtt látjuk. Büszkén ír szülővárosáról és a kassaiakról! A 2013-ban Európa Kulturális Fővárosa címet viselő város most ünnepi hangulatban, óriási karácsonyfával fogad bennünket. Több tucat, fából készült házikóban kínálják az árusok a kézműves portékákat, finomságokat, illatozó forralt bort és puncsot kóstolhatunk. Betlehemes játékok, karácsonyi dallamok hangulata kísér bennünket még akkor is, mikor felszállunk a hazafelé induló autóbuszunkra. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, majd tovább utazás Szegedre.

 • Érintett városok
  Lőcse, Kassa
 • Utazás módja
  Busz
 • Árak

  Árak és felárak (1 főre)


  Részvételi díj: 12.900 Ft    

  Választható biztosítások:
  BBP biztosítás: 1.650 Ft
  CL PLUS biztosítás*: 7.200 Ft

  Utazás: autóbusszal
  Elhelyezés: nincs
  Ellátás: nincs

  Belépők és jegyek tájékoztató árai: 30 Euro
  Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 4 Euro

  Minimális létszám: 35 fő.
  Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Miskolc útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!
 • Ár tartalmaz
  - Utazás busszal
  - Ellátás megadott szerint
  - Idegenvezető
  - Egyéb leírás szerint
 • Ár nem tartalmaz
  - Utasbiztosítás
  - Fakultatív programok
  - Belépők
Legjobb árak:
2017.12.16 - 2017.12.16 Legjobb ár$
0 nap, Nincs
12.900 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2017.12.16 - 2017.12.16
0 nap, Nincs, Busz
12.900 Ft / fő

Az utazás szervezője

Zseppelin Utazási Iroda Az utazási iroda további ajánlatai »

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Közel

Last minute tippek az őszi szünetre Makótól Mariborig

A gyerekek megvesznek a töpörtyűért? Az apuka bort kóstolna? Az anyukák meg lubickolnának kicsit? Kapják fel a családot, és teljesítsék be az összes fenti kívánságot az őszi szünet alatt.

Heti cuki

Itt a gyereknap: a hat legjobb cukiság-lelőhely a szomszédban

Pandák Bécsben, nagyvadak egy 17. századi kastély kertjében az osztrák-magyar határon, dinók Pozsonyban, pompás madarak Kassán, kíváncsi makik a Palicsi-tó partján, komppal megközelíthető állatkert Horvátországban. Gyereknap alkalmából fedezzék fel a környező országok klassz állatkertjeit! A legjobb, hogy nem csak maguk az állatparkok, de a környezetük is érdekes.

Túra

Hat közeli síterep, ahol még van hó

Ne pakolja még el a sífelszerelését, az Alpokban és a Tátrában még igazi tél van! Összeszedtük azokat a közeli síterepeket, ahová kellően sportos ébredéssel és kései hazaérkezéssel bár, de érdemes lehet akár egy-két napra kiugrani síelni. A kritériumunk annyi volt, hogy Budapestről maximum négy órát kelljen utazni, és legyen annyi használható pálya, hogy az ember ne unja el magát fél nap alatt.

Megtekintett utak, szálláshelyek

Advent Lőcsén és Kassán

Szlovákia - Kassa