Alaszka - gleccserek földjén - csoportos hajóút

Alaszka - gleccserek földjén - csoportos hajóút
Alaszka - gleccserek földjén - csoportos hajóút
Alaszka - gleccserek földjén - csoportos hajóút
Alaszka - gleccserek földjén - csoportos hajóút
Alaszka - gleccserek földjén - csoportos hajóút
Alaszka - gleccserek földjén - csoportos hajóút
Alaszka - gleccserek földjén - csoportos hajóút
Alaszka - gleccserek földjén - csoportos hajóút

Összefoglaló az utazásról

Utazás módja: Repülő
Utazás típusa: Hajóút
Legkedvezőbb alapár/fő: 0 Ft / fő / éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Seattle – Ketchikan – Tracy Arm Fjord – Juneau – Skagway – Victoria – Seattle

Alaszka – gleccserek földjén – Csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel 1. nap
Elutazás a reggeli órákban Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal Seattle-be. Érkezés után transzfer a szállodába.

Alaszka – gleccserek földjén – Csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel 2. nap
Reggelit követően szabadidő, majd a kora délutáni órákban transzfer a kikötőbe, bejelentkezés a hajóra. Kabinok elfoglalása, vacsora és szállás a hajón.

Alaszka – gleccserek földjén – Csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel 3. nap
Egész napos hajózás a tengeren Ketchikan irányába. Ezen a napon lehetőség nyílik az Emerald Princess felfedezésére, számtalan szolgáltatásának kipróbálására, animációs programokon való részvételre.

ALASZKA utazás - Alaszka tengeri hajóút | OTP TRAVEL Utazási Iroda

Alaszka – gleccserek földjén – Csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel 4. nap
Érkezés a kora reggeli órákban Ketchikanba. A félnapos fakultatív program során a Misty fjordot tekintheti meg a csoport Alaszka egyik leggyorsabb városnéző hajójával. Ketchikan festői kikötőjét elhagyva színes halászhajók és hidroplánok szegélyezik az utat. A hajóút során delfineket, bálnákat és oroszlánfókákat is lehet látni valamint a smaragdszínű tengerből kiemelkedő New Eddystone Rock hatalmas vulkanikus tornyát. A Rudyerd-öbölben a hegyek között kialakult jégvájta vízi úton lassan hajózva vízesések és fészkelő vízimadarak éneke teszi felejthetetlenné a napot. Visszaúton egy könnyű ebéd elfogyasztása közben egy Tlingit mesemondó avatja be az utasokat a helyi kultúrába és a történelembe. Vacsora és szállás a hajón.

ALASZKA utazás - Alaszka tengeri hajóút | OTP TRAVEL Utazási Iroda

Alaszka – gleccserek földjén – Csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel 5. nap
Hajózás a Juneau közelében található Tracy Arm Fjordban, amely Benjamin Franklin Tracy haditengerészeti miniszterről kapta nevét a II. világháborút követően. A lélegzetelállító fjord hosszúsága 48 km, melynek mintegy egynegyedét borítja jégtakaró. A végében található északi és déli Sawyer gleccserek élővilága igen gazdag: fekete- és barnamedvék, szarvasok, farkasok, valamint olyan különleges madárfajok otthona, mint a sarki csér. Kikötés a kora délutáni órákban Juneau-ban, az Egyesült Államok egyetlen olyan tagállami fővárosában, mely kizárólag repülővel vagy hajóval közelíthető meg az összefüggő jégmezők miatt. Félnapos fakultatív kirándulás, mely egy katamarán túrával kezdődik a Stephen’s Passage-on. A csatorna az Alexander-szigetcsoport délkeleti részén található; nevét 1794-ben kapta Sir Philip Stephensről. A fedélzetről megcsodálhatók a hosszúszárnyú bálnák, melyek sokszor igen közel merészkednek a hajóhoz. A bálnákról a legfontosabb tudnivalókat egy helyi természettudós ismerteti. Ezt követően partraszállás Colt-szigetén, ahol ebéd egy helyi étteremben. A szigeten lehetőség nyílik ellátogatni a tenger életét bemutató kiállításra, sétálni a tengerparton vagy pihenni és gyönyörködni a táj szépségében. Visszautazás az Auke-öbölbe, ahonnan a legszebb fotók készíthetők a Mendenhall gleccserről, majd a látogatóközpont felkeresése. A gleccser a kis jégkorszak során formálódott 3000 évvel ezelőtt. A helyi geográfiai viszonyoknak és különleges klímának hála valószínűleg sokkal hosszabb élettartamú lesz, mint más gleccserek és segít jobban megérteni a múlt, a jelen és a jövő éghajlati változásait. Vacsora és szállás a hajón.

ALASZKA utazás - Alaszka tengeri hajóút | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Alaszka – gleccserek földjén – Csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel 6. nap
Kikötés a kora reggeli órákban Skagway-ben. A reggelit követően kezdetét veszi az egész napos fakultatív program, elsőként a Yukon kapujaként is ismert Skagway városában, mely különleges helyet foglal el Alaszka történelmében. Az 1897-es Klondike-i aranyláz idején fontos szerepet játszott, mivel több tízezer aranyásó indult innen. Továbbutazás az aranyásók által használt útvonallal párhuzamosan futó Klondike főúton a tengerszint feletti 1003 m magasságban végződő White Pass hegycsúcshoz, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a gleccserekre, a lépcsőzetes vízesésekre és hegycsúcsokra. Továbbutazás a Caribou Crossing Trading Post-ba, ahol egy ízletes grillebéd elfogyasztása után a Yukon tartomány legkiterjedtebb vadvilágát bemutató múzeum, majd a szánhúzó kutyák kiképzésére kialakított helyszín felkeresése. Itt helyszíni fizetés ellenében a kutyaszánok kipróbálására is lehetőség nyílik. Később rövid megálló Carcross városánál, mely korábban a rénszarvas csordák vándorlási területe volt. A túra utolsó állomása a Brit Columbiai Fraser, ahonnan a híres White Pass vasútvonal indul vissza Skagway-be. A vasútvonal azért épült, hogy a szerencsét próbáló aranyásók könnyebben eljuthassanak Klondike-ba az aranyláz idején. A közel 200 km-es, mintegy két év alatt elkészült szakasz a világ egyik legfestőibb útvonala, mely 45 km-en át kanyarog a hegyláncba robbantott keskeny nyomtávú pályán 1000 méteres magasságig, csodálatos panorámát nyújtva a résztvevőknek. A vasútállomásról transzfer a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

ALASZKA utazás - Alaszka tengeri hajóút | OTP TRAVEL Utazási Iroda

Alaszka – gleccserek földjén – Csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel 7. nap
Egész napos hajózás a tengeren Victoria irányába. Ezen a napon lehetőség adódik pihenni és feleleveníteni az eddig szerzett élmények sokaságát, vagy bekapcsolódni a hajó által szervezett számtalan program valamelyikébe.

Alaszka – gleccserek földjén – Csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel 8. nap
Az esti órákban érkezés Victoriába. A csendes-óceáni partvidék egyik legrégebben alapított városa nevét 1837-ben, Viktória brit királynőről kapta. A félnapos fakultatív kirándulás során a csoport Kanada Nemzeti Történelmi Emlékhelyét, a Butchart Kerteket keresi fel. A Butchart család az egykori kőbánya területén alakította ki a szinte egész évben virágzó, színpompás kertet. Visszautazás Victoria kikötőjébe. Vacsora és szállás a hajón.

ALASZKA utazás - Alaszka tengeri hajóút | OTP TRAVEL Utazási Iroda

Alaszka – gleccserek földjén – Csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel 9. nap
Érkezés a kora reggeli órákban Seattle-be. A reggelit követően kijelentkezés a hajóról. Látogatás a világ egyik legnagyobb épületében, a Boeing gyárban, ahol a másfél órás vezetett túra során többek között a 747, 767, 777 és Dreamliner modellek építési fázisaiba is betekintést nyerhető. Transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Szállás Seattle-ben.

Alaszka – gleccserek földjén – Csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel 10. nap
Reggeli a szállodában, majd a délelőtti órákban transzfer a repülőtérre. Elutazás a délutáni órákban, európai átszállással.

Alaszka – gleccserek földjén – Csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel 11. nap
Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  Utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Seattle – Budapest útvonalon, turista osztályon
  Transzfer autóbusszal
  7 éjszakai szállás a hajón kiválasztott kabinkategóriában és 1-1 éjszakai szállás Seattle-ben
  Teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással) és reggeli Seattle-ben
  Boeing gyárlátogatás Seattle-ben
  A hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
  Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  Útlemondási biztosítás
  Magyar idegenvezető
 • Ár nem tartalmaz
  Illetékek: 210 000 Ft /fő
  Kötelezően fizetendő szervizdíj a helyszínen: 95 USD/fő

  Fakultatív kirándulások

  Fakultatív programok árai: (a fakultatív kirándulásokra minimum 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetőt).  

  Ketchikan: 76 000,- Ft/fő
  Juneau: 79 000,- Ft/fő
  Skagway: 76 000,- Ft/fő
  Victoria: 25 000,- Ft/fő


  Minimum létszám: 20 fő.

  Vízum: az új, biometrikus, bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak az Amerikai Egyesült Államokba. A beutazáshoz érvényes ESTA engedély szükséges, melyet az utazás előtt Interneten keresztül lehet megkérni, ennek árát a részvételi díj nem tartalmazza.
 • Ellátás
  teljes ellátás
Elérhető csomagajánlatokhoz, indulásokhoz kérje ajánlatunkat!

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Bor

Disney-filmbe illő dán kisvárosra bukkantunk Kaliforniában

A Kerülőutak című film alapján a főszereplők által bejárt bortúrára indultunk Kaliforniában, de hirtelen egy százéves dán kisvárosban találtuk magunkat. Solvangban szélmalmok, fagerendás házak és a koppenhágai őrtorony mása között bóklásztunk, de benéztünk Santa Ynez Valley néhány borpincéjébe is.

Távol

Hatalmas földcsuszamlás miatt járhatatlan Kalifornia legendás parti útja

A Pacific Highway Big Sur-nél hónapokig nem járható majd.

Közel

Az Országház is felkerült a világ leghíresebb látnivalóinak listájára

Olyan látványosságokat előzött meg, mint a párizsi Notre Dame, a londoni Big Ben, az athéni Akropolisz vagy Krakkó szintén gyönyörű főtere.

Megtekintett utak, szálláshelyek
A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
Nyugat-Karib csodák - csoportos hajóút
Legjobb ár*:
469.000 Ft / fő / 9 éjtől *2017. november 30-i érkezéssel
Panama, Costa Rica és a Karib-térség - csoportos hajóút
Legjobb ár*:
619.000 Ft / fő / 12 éjtől *2017. november 9-i érkezéssel
Madagaszkár, a nyolcadik kontinens
Legjobb ár*:
499.000 Ft / fő / 10 éjtől *2017. október 10-i érkezéssel
Alaszka Kincsei - Csoportos hajóút magyar idegenvezetéssel - NCL Sun
Legjobb ár*:
1.329.900 Ft / fő / 12 éjtől *2017. augusztus 13-i érkezéssel
Északi fővárosok - csoportos hajóút
Legjobb ár*:
299.000 Ft / fő / 7 éjtől *2017. július 22-i érkezéssel