Észak Velencéje, Szentpétervár

Észak Velencéje, Szentpétervár

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2017. szeptember 20 - szeptember 24.
További indulási időpontok »
Időtartam: 5 nap (szerda - szerda)
Utazás módja: Repülő
Ellátás: Reggeli
Utazás típusa: Városlátogatás
Legkedvezőbb alapár/fő: 89.000 Ft / fő / 4 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Szentpétervári városlátogatás sok-sok programlehetőséggel, kirándulásokkal. Az elhelyezés a Nevsky sugárúton lévő belvárosi szállodában.

A program 4*-os és 5*-os elhelyezéssel is foglalható!

Program:

1. nap:Budapest-Szentpétervár

Indulás Budapestről déli órákban menetrend szerinti járattal moszkvai átszállással. Érkezés után transzfer a szállodába.

Augusztus 4. és szeptember 8-i indulás esetén az 1. nap az alábbiak szerint alakul. Indulás Budapestről autóbusszal Bécsbe. Utazás Bécsből közvetlen menetrend szerinti járattal Szentpétervárra. Érkezés után transzfer a szállodába.

Késő este kb. 2 órás fakultatív program formájában a városi hidak megnyitásának megtekintését ajánljuk. Egész évben, minden éjszaka felnyitják a Névát átívelő hidakat a hajóforgalom számára. Ez az esemény a nyári, „fehér éjszakák” csúcspontja, miközben a városban sétáló turisták és a szentpéterváriak tömegei még késő este is elidőznek a kiülős teraszokon, söröznek és élvezik ezt a furcsa életet, amikor „a nap sosem ér véget”. A program része egy esti buszos városnézés is.

2. nap:Szentpétervár Ermitázs

A reggelit követően autóbuszos városnézésre invitáljuk Önöket, amelynek során megtekintjük a nyüzsgő városközpontot, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a történelemkönyvekből híres Téli Palotát, a Nyári Kertet és a Felvonulás teret. Átsétálunk a Vasziljevszkij- szigeten és a Szenátus téren, ahol látni fogjuk I. Péter bronz lovasszobrát. A kirándulás során bemegyünk a Péter-Pál erődbe is, ahonnan Szentpétervár történelme indult, és megnézzük az orosz cári családok sírjait.

Délután az idegenvezetővel egy sétát teszünk a Palota téren, melynek keretén belül megtekintjük az Admiralitást, illetve a vezérkari épületet. Az egész utunk fénypontjaként fakultatívan ellátogathatunk a Téli Palota magvát képező Ermitázsba. Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, mely a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Az uralkodó itt tartotta az első gyűjteményét. Azóta a világ egyik leghíresebb képzőművészeti gyűjteményévé nőtte ki magát. Csak néhány nevet idézve a gazdag kínálatból: Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt.

Pihenésképpen, fakultatív programként, a késő délutáni órákban hajókirándulásra nyílik lehetőség Szentpétervár hangulatos csatornáin és a Néván. Az 1 órás sétahajózás közben egy nem mindennapi nézőpontból azokat a látványosságokat nézzük meg, amelyeket a buszos városnézés során nem volt alkalmunk megtekinteni, így válik a városnézés teljessé és felejthetetlenné. Este lehetőség nyílik fakultatívan a Mariinszkij (volt Kirov) színházban egy előadáson részt venni.

3. nap: Petrodvorec-Szentpétervár

A reggelit követően, fakultatív programként, kirándulást ajánlunk Szentpétervár környékére, Petrodvorecbe, amely csupán 29 km-re fekszik a várostól. Kastély és park, az orosz művészetek kincse – ez az egyik legismertebb cári kastély a tenger partján. Az „orosz Versailles” néven emlegetett pompázatos cári nyaraló együttes I. Péter nevét viseli, amelyet a híres, több szintből álló park - szökőkutakkal, vízesésekkel, szobrokkal és pavilonokkal - tesz lenyűgözővé a látogató számára. Az épületegyüttes legkiemelkedőbb része a Nagy Palota, mely I. Péter hajdani rezidenciája volt. Igazán kihagyhatatlan kirándulás a Szentpétervárra látogatóknak!

A délutáni órákban lehetőség lesz Szentpétervár legnagyobb és legismertebb székesegyházainak, a Szent Izsák Székesegyház és a Vérző Megváltó Templomának részletes, kb. 3 órás megismerésére gyalogosan vagy busszal (jelentkezés az idegenvezetőnél, belépők a helyszínen fizetendők rubelben, kb. 9.000 Ft/fő/két templom). A Vérző Megváltó II. Sándor emlékmúzeumaként épült, és a féldrágakövek remekművét képezi. A Szent Izsák Székesegyház pedig a város legnagyobb és legjelentősebb temploma.

4. nap:Puskin-Pavlovszk

A reggelit követően fakultatív kirándulást javasolunk Puskinba (Carszkoje Szelo), amely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt, Katalin cárnő óta pedig a cárok kedvelt nyári rezidenciája, ahol szinte minden építészeti stílus felfedezhető. Itt található az európai barokk építészet egyik legnagyszerűbb alkotása, a Katalin-palota is. Világhírét az ún. Borostyánterem, a Zöld Ebédlő és a Trónterem alapozta meg. A líceum érintésével elsétálunk a klasszicista stílusú Sándor-palotához is. Ezután a kirándulást Pavlovszkban folytatjuk, amely Katalin és I. Pál kedvelt vadászterülete volt. A gyönyörű palotát Nagy Katalin fia, Pál építtette, amelyben - többek között - említésre méltó a Béke Szalon és a Lovagterem. A városba kb. 16.00-17.00 óra körül érünk vissza.

Esti fakultatív programajánlatunk egy eredeti orosz folklór est zenével, tánccal, népviseletbe öltözött művészek előadásában. E nélkül nem teljes az orosz kultúrával való ismerkedésünk. A színvonalas előadás magával ragadó! Kezdés az esti órákban.

5. nap:Szentpétervár-Budapest

Délelőtt szabad idő a városban vagy a világhírű Faberge kiállítás meglátogatása egyénileg. Déli órákban transzfer a repülőtérre, utazás Budapestre moszkvai átszállással.

Augusztus 4. és szeptember 8-i indulás esetén az 5. nap az alábbiak szerint alakul. Kora reggel transzfer a repülőtérre. Utazás Szentpétervárról Bécsbe közvetlen menetrend szerinti járattal. Bécsbe történő érkezés után utazás autóbusszal Budapestre.

 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  A repülőjegyet, a szállást reggelivel, a transzfereket (augusztus 4. és szeptember 8-i indulás esetében a Budapest-Bécs/Bécs-Budapest transzfert is), a városnézést belépővel a Péter-Pál erődbe és a magyar nyelvű idegenvezetést.
 • Ár nem tartalmaz

  Vízumdíj (19 000 Ft), repülőtéri illeték (kb. 60 000 Ft), útlemondási biztosítás (1,5 %)

  A vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás (irodánkon keresztül is köthető: Atlasz Classic 580 Ft/fő/nap, Atlasz Premium 750 Ft/fő/nap, Atlasz Privileg 1 040 Ft/fő/nap), illetve a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél.

  Félpanzió igényelhető: 21.500 Ft/fő/4 alkalom

  Egyágyas felár: 31.000 Ft/4 éj

 • Szobajellemzők
  4 éjszaka, kétágyas fürdőszobás belvárosi szállodai szobákban: Hotel Oktyabrszkaja 4*, megítélésünk szerint 3*+, hivatalosan 4*-os szálloda, mely a Nevsky sugárúton helyezkedik el, a legfőbb látnivalók gyalogosan megközelíthetőek.
 • Ellátás
  reggeli
 • További információk

  UNESCO Világörökségi helyszínek
  Szentpétervár történelmi belvárosa
  Petrodvorec
  Puskin
  Pavlovszk

  Augusztus 4. és szeptember 8-i indulás esetében a repülőjárat Bécsből indul.

  Október 27. és december 29-i indulás esetében ajándék moszkvai városnézés.

  Az 5. napon a Sapsan expresszel 4 óra alatt Szentpétervárról Moszkvába utazunk. Autóbuszos városnézés Moszkvában, majd transzfer a repülőtérre és az esti órákban repülővel, közvetlen menetrend szerinti járattal hazautazás Budapestre.

   

Legjobb árak:
2017.09.20 - 2017.09.24 Legjobb ár$
4 éjtől, Reggeli
Szobatípus: kétágyas
89.000 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2017.08.23 - 2017.08.27
4 éj, Reggeli, Repülő
Szobatípus: kétágyas
95.000 Ft / fő
2017.09.08 - 2017.09.12
4 éj, Reggeli, Repülő
Szobatípus: kétágyas
110.000 Ft / fő
2017.09.20 - 2017.09.24
4 éj, Reggeli, Repülő
Szobatípus: kétágyas
89.000 Ft / fő
2017.10.27 - 2017.10.31
4 éj, Reggeli, Repülő
Szobatípus: kétágyas
99.000 Ft / fő

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Útra kész

Ősztől Agadirba is repülhet a Wizzairrel

Pompás, hatalmas homokos strandon nyaralhat majd ősztől.

Útra kész

Norvégiába és Svájcba indít új járatokat a Wizz Air

A jövő tavasszal induló stavangeri és bázeli járatokra 9000 forinttól lehet jegyeket foglalni.

Távol

Ha cári pompát akar látni, induljon az oroszok Velencéjébe!

Sokan hiszik Szentpétervárról, hogy egy ősi orosz város. Pedig Oroszország Velencéjét csak a 18. század elején alapította Nagy Péter cár. Ma mégis az ország legkedveltebb turisztikai célpontja, és ahogy bejártuk, megértettük, hogy miért.

Megtekintett utak, szálláshelyek

Észak Velencéje, Szentpétervár

Oroszország - Szentpétervár

A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
Akció - Atana - Dubai
Legjobb ár*:
158.000 Ft / fő / 7 éjtől *2017. augusztus 22-i érkezéssel
Residence San Pietro - Róma Róma - Városlátogatás akár 1 éjszakától!
Legjobb ár*:
9.900 Ft / fő / éjtől *2017. augusztus 19-i érkezéssel
Szicília - A nap szigete - repülővel
Legjobb ár*:
248.500 Ft / fő / 7 éjtől *2017. szeptember 23-i érkezéssel
Szászország varázslata: Drezda-Meissen és Lipcse
Legjobb ár*:
59.800 Ft / fő / 3 éjtől *2017. augusztus 24-i érkezéssel
Residence Cannes Verrerie - Cannes, Francia Riviéra
Legjobb ár*:
170.900 Ft / apartman / 7 éjtől *2017. szeptember 23-i érkezéssel