Észak Velencéje, Szentpétervár

Észak Velencéje, Szentpétervár

Szentpétervári városlátogatás sok-sok programlehetőséggel, kirándulásokkal. Az elhelyezés a Nevsky sugárúton lévő belvárosi szállodában.

A program 4*-os és 5*-os elhelyezéssel is foglalható!

Program:

1. nap:Budapest-Szentpétervár

Indulás Budapestről déli órákban menetrend szerinti járattal moszkvai átszállással. Érkezés után transzfer a szállodába.

Augusztus 4. és szeptember 8-i indulás esetén az 1. nap az alábbiak szerint alakul. Indulás Budapestről autóbusszal Bécsbe. Utazás Bécsből közvetlen menetrend szerinti járattal Szentpétervárra. Érkezés után transzfer a szállodába.

Késő este kb. 2 órás fakultatív program formájában a városi hidak megnyitásának megtekintését ajánljuk. Egész évben, minden éjszaka felnyitják a Névát átívelő hidakat a hajóforgalom számára. Ez az esemény a nyári, „fehér éjszakák” csúcspontja, miközben a városban sétáló turisták és a szentpéterváriak tömegei még késő este is elidőznek a kiülős teraszokon, söröznek és élvezik ezt a furcsa életet, amikor „a nap sosem ér véget”. A program része egy esti buszos városnézés is.

2. nap:Szentpétervár Ermitázs

A reggelit követően autóbuszos városnézésre invitáljuk Önöket, amelynek során megtekintjük a nyüzsgő városközpontot, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a történelemkönyvekből híres Téli Palotát, a Nyári Kertet és a Felvonulás teret. Átsétálunk a Vasziljevszkij- szigeten és a Szenátus téren, ahol látni fogjuk I. Péter bronz lovasszobrát. A kirándulás során bemegyünk a Péter-Pál erődbe is, ahonnan Szentpétervár történelme indult, és megnézzük az orosz cári családok sírjait.

Délután az idegenvezetővel egy sétát teszünk a Palota téren, melynek keretén belül megtekintjük az Admiralitást, illetve a vezérkari épületet. Az egész utunk fénypontjaként fakultatívan ellátogathatunk a Téli Palota magvát képező Ermitázsba. Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, mely a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Az uralkodó itt tartotta az első gyűjteményét. Azóta a világ egyik leghíresebb képzőművészeti gyűjteményévé nőtte ki magát. Csak néhány nevet idézve a gazdag kínálatból: Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt.

Pihenésképpen, fakultatív programként, a késő délutáni órákban hajókirándulásra nyílik lehetőség Szentpétervár hangulatos csatornáin és a Néván. Az 1 órás sétahajózás közben egy nem mindennapi nézőpontból azokat a látványosságokat nézzük meg, amelyeket a buszos városnézés során nem volt alkalmunk megtekinteni, így válik a városnézés teljessé és felejthetetlenné. Este lehetőség nyílik fakultatívan a Mariinszkij (volt Kirov) színházban egy előadáson részt venni.

3. nap: Petrodvorec-Szentpétervár

A reggelit követően, fakultatív programként, kirándulást ajánlunk Szentpétervár környékére, Petrodvorecbe, amely csupán 29 km-re fekszik a várostól. Kastély és park, az orosz művészetek kincse – ez az egyik legismertebb cári kastély a tenger partján. Az „orosz Versailles” néven emlegetett pompázatos cári nyaraló együttes I. Péter nevét viseli, amelyet a híres, több szintből álló park - szökőkutakkal, vízesésekkel, szobrokkal és pavilonokkal - tesz lenyűgözővé a látogató számára. Az épületegyüttes legkiemelkedőbb része a Nagy Palota, mely I. Péter hajdani rezidenciája volt. Igazán kihagyhatatlan kirándulás a Szentpétervárra látogatóknak!

A délutáni órákban lehetőség lesz Szentpétervár legnagyobb és legismertebb székesegyházainak, a Szent Izsák Székesegyház és a Vérző Megváltó Templomának részletes, kb. 3 órás megismerésére gyalogosan vagy busszal (jelentkezés az idegenvezetőnél, belépők a helyszínen fizetendők rubelben, kb. 9.000 Ft/fő/két templom). A Vérző Megváltó II. Sándor emlékmúzeumaként épült, és a féldrágakövek remekművét képezi. A Szent Izsák Székesegyház pedig a város legnagyobb és legjelentősebb temploma.

4. nap:Puskin-Pavlovszk

A reggelit követően fakultatív kirándulást javasolunk Puskinba (Carszkoje Szelo), amely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt, Katalin cárnő óta pedig a cárok kedvelt nyári rezidenciája, ahol szinte minden építészeti stílus felfedezhető. Itt található az európai barokk építészet egyik legnagyszerűbb alkotása, a Katalin-palota is. Világhírét az ún. Borostyánterem, a Zöld Ebédlő és a Trónterem alapozta meg. A líceum érintésével elsétálunk a klasszicista stílusú Sándor-palotához is. Ezután a kirándulást Pavlovszkban folytatjuk, amely Katalin és I. Pál kedvelt vadászterülete volt. A gyönyörű palotát Nagy Katalin fia, Pál építtette, amelyben - többek között - említésre méltó a Béke Szalon és a Lovagterem. A városba kb. 16.00-17.00 óra körül érünk vissza.

Esti fakultatív programajánlatunk egy eredeti orosz folklór est zenével, tánccal, népviseletbe öltözött művészek előadásában. E nélkül nem teljes az orosz kultúrával való ismerkedésünk. A színvonalas előadás magával ragadó! Kezdés az esti órákban.

5. nap:Szentpétervár-Budapest

Délelőtt szabad idő a városban vagy a világhírű Faberge kiállítás meglátogatása egyénileg. Déli órákban transzfer a repülőtérre, utazás Budapestre moszkvai átszállással.

Augusztus 4. és szeptember 8-i indulás esetén az 5. nap az alábbiak szerint alakul. Kora reggel transzfer a repülőtérre. Utazás Szentpétervárról Bécsbe közvetlen menetrend szerinti járattal. Bécsbe történő érkezés után utazás autóbusszal Budapestre.

Legjobb árak:
2017.09.20 - 2017.09.24 Legjobb ár$
4 éjtől, Reggeli
Szobatípus: kétágyas
89.000 Ft / fő
További indulási időpontok »
 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  A repülőjegyet, a szállást reggelivel, a transzfereket (augusztus 4. és szeptember 8-i indulás esetében a Budapest-Bécs/Bécs-Budapest transzfert is), a városnézést belépővel a Péter-Pál erődbe és a magyar nyelvű idegenvezetést.
 • Ár nem tartalmaz

  Vízumdíj (19 000 Ft), repülőtéri illeték (kb. 60 000 Ft), útlemondási biztosítás (1,5 %)

  A vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás (irodánkon keresztül is köthető: Atlasz Classic 580 Ft/fő/nap, Atlasz Premium 750 Ft/fő/nap, Atlasz Privileg 1 040 Ft/fő/nap), illetve a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél.

  Félpanzió igényelhető: 21.500 Ft/fő/4 alkalom

  Egyágyas felár: 31.000 Ft/4 éj

 • Szobajellemzők
  4 éjszaka, kétágyas fürdőszobás belvárosi szállodai szobákban: Hotel Oktyabrszkaja 4*, megítélésünk szerint 3*+, hivatalosan 4*-os szálloda, mely a Nevsky sugárúton helyezkedik el, a legfőbb látnivalók gyalogosan megközelíthetőek.
 • Ellátás
  reggeli
 • További információk

  UNESCO Világörökségi helyszínek
  Szentpétervár történelmi belvárosa
  Petrodvorec
  Puskin
  Pavlovszk

  Augusztus 4. és szeptember 8-i indulás esetében a repülőjárat Bécsből indul.

  Október 27. és december 29-i indulás esetében ajándék moszkvai városnézés.

  Az 5. napon a Sapsan expresszel 4 óra alatt Szentpétervárról Moszkvába utazunk. Autóbuszos városnézés Moszkvában, majd transzfer a repülőtérre és az esti órákban repülővel, közvetlen menetrend szerinti járattal hazautazás Budapestre.

   

Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2017.05.17 - 2017.05.21
4 éj, Reggeli, Repülő
Szobatípus: kétágyas
115.000 Ft / fő
2017.06.02 - 2017.06.06
4 éj, Reggeli, Repülő
Szobatípus: kétágyas
115.000 Ft / fő
2017.06.14 - 2017.06.18
4 éj, Reggeli, Repülő
Szobatípus: kétágyas
120.000 Ft / fő
2017.06.21 - 2017.06.25
4 éj, Reggeli, Repülő
Szobatípus: kétágyas
130.000 Ft / fő
2017.06.28 - 2017.07.02
4 éj, Reggeli, Repülő
Szobatípus: kétágyas
130.000 Ft / fő
Partnereink, kiegészítő szolgáltatások

Az ajánlatot a 1000 út utazási iroda megbízásából jelenítjük meg.

Az utazási iroda további ajánlatai »
 
 

Válasszon: külföldre, vagy belföldre utazna?

Egyéb keresési lehetőségek:
 
A Észak Velencéje, Szentpétervár legjobb ára
89.000 Ft
/ fő / 4 éjtől
2017. szeptember 20 - 2017. szeptember 24.
További indulási időpontok »
Kapcsolódó cikkek

Az ősz tarka eleganciája: gyönyörű kastélykertek a világból

Világító japán vízesés, német mesekastélyok és Nagy-Britannia ódon erődítményei a legszínpompásabb évszakban - ősszel.

Miért tűzik ki a magyar zászlót egy kanadai törpehídra? – 11 hihetetlen híd a világból

Közösségi zöld híd, szmogevő beton, magyar híd Kanadában, üveglapok tátongó mélységgel – hidak, amelyek mindenkit lenyűgöznek.

A világ legszebb báltermei Moszkvától Madridig

Pompás, pompásabb és túl pompás: Anasztázia bálterme, Capuleték reneszánsz csarnoka és II. Lajos rokokó szobája: kastély mustra, Travelo módra

Megtekintett utak, szálláshelyek
Észak Velencéje, Szentpétervár

Észak Velencéje, Szentpétervár

Oroszország - Szentpétervár