Északi-fok túra, kalandok Lappföldön

Északi-fok túra, kalandok Lappföldön
Északi-fok túra, kalandok Lappföldön
Északi-fok túra, kalandok Lappföldön
Északi-fok túra, kalandok Lappföldön
Északi-fok túra, kalandok Lappföldön
Északi-fok túra, kalandok Lappföldön
Északi-fok túra, kalandok Lappföldön
Északi-fok túra, kalandok Lappföldön
Északi-fok túra, kalandok Lappföldön

Lappföld mesevilág. Az út mentén vonuló rénszarvas csorda. Végtelen erdő közepén megbúvó számi kunyhó. Vad folyású folyók és szelíd tavak. Zord tengerparti sziklák között Európa legészakibb pontja. Tartson velünk Európa érintetlen, magával ragadó régiójába! Folyami hajóra szállunk a Lemmenjokki Nemzeti Parkban, kipróbáljuk az aranymosást, bepillantást nyerünk a számi emberek hétköznapjaiba, ellátogatunk a Északi-fokra és Norvégia két világörökségi helyszínére, megnézzük az altai sziklarajzokat és túránk végén találkozunk az igazi Mikulással.

Program:

augusztus 14., hétfő
Elutazás Budapestről Rovaniemibe, helsinki átszállással a Finnair menetrendszerinti járataival (11.40-15.00, 16.25-17.45). Érkezés után rövid transzfer a város központjában található City Hotel Rovaniemi szállodába. Este szabad program.

2017. augusztus 15., kedd
Reggeli után buszra szállunk, hogy Lappföld szívébe induljunk. Utunk során rövid megállót tartunk a Viiankiaapa lápvidékén, majd Tankavaarába látogatunk, ahol az aranymosás történetét megismerve magunk is kitanulhatjuk és próbálhatjuk a mesterséget fortélyait. Délután érkezünk Finnország harmadik legnagyobb tavának partjára. Szállás az Inari-tónál, az Inarin Kultahovi szállodában. Lehetőség esti folyóparti szaunázásra (helyszínen fizetendő: 5 EUR/fő).

augusztus 16., szerda
Reggeli után a Lemmenjokki Nemzeti Park felfedezésére indulunk. Rövid buszozás után motoros folyami csónakra szállunk, hogy felfedezzük a park gyönyörű fenyő és nyírfa erdejét és a Ravadas vízesést. A kirándulás végén ellátogatunk egy számi rénszarvastenyésztő család farmjára, ahol betekintést nyerhetünk az állattartás rejtelmeibe és kipróbálhatjuk a lasszóvetést is. A program egyszerű piknikebédet tartalmaz. Délután szabad program a tó partján.

Fakultatív kora esti repülős kirándulás az Inari-tó felett (15 perc). A program ára: 90 euró/fő (minimum létszám: 3 fő, helyben fizetendő)

augusztus 17., csütörtök
Reggelink után elsétálunk a lapp kultúrát bemutató Siida szabadtéri múzeumba, majd elhagyva a finn Lappföldet Norvégiába érünk. Első megállónk Karasjok városa, ami a számik egyik legfontosabb központja. Itt megnézzük a több mint 200 éves karasjoki templomot és elmegyünk a Számi Parlamentbe. Továbbutazunk Honningsvågba, útközben rövid megállót tartunk Trollholmsund különleges sziklaképződményeinél. Kora este érünk Európa legészakibb pontjára, a Norkappra. Szállás a Scandic Honningsvågban.

augusztus 18., péntek
Utunkat dél felé folytatjuk, mai végcélunk Észak-Norvégia egyetemi városa, Alta lesz. Elsőként Hammerfestbe kirándulunk, ahol amellett, hogy csatlakozhatunk a Királyi Jegesmedve Társasághoz, megnézzük a Világörökség listáján szereplő Struve földmérő vonal mérőpontját és szép idő esetén csodás kilátásban gyönyörködhetünk a Sallenfjellet kilátópontjáról. Továbbutazunk Altába, ahol a szállásunk a Thon Hotel Altában lesz.

Fakultatív buszos kirándulás Észak-Európa legnagyobb kanyonjába, az Alta-kanyonba (kb. 3,5 órás program). A program ára: 50 euró/fő (helyben fizetendő)

augusztus 19., szombat
Reggelink után megnézzük Altában az UNESCO Világörökség részét képező őskori sziklarajzokat és a kapcsolódó múzeumot, majd visszatérünk Finnországba. Útközben számtalan tó, szép erdőségek között haladunk, és megállunk többek között Kautokeino fatemplománál is. Késő délután érkezünk vissza Rovaniemi városába. Két éjszaka szállás a City Hotel Rovaniemiben.

augusztus 20., vasárnap
Szabadidő Rovaniemiben.

Félnapos fakultatív program a Rauna Wildlife Parkba. A program ára: 60 euró/fő (helyben fizetendő)

augusztus 21., hétfő
Délelőtt ellátogatunk Mikulásfalvára, ahol találkozhatunk a Mikulással és lehetőség van ajándékvásárlásra is. Transzfer a repülőtérre és hazautazási helsinki átszállással Budapestre (13.50-15.10, 16.45-18.05).

Legjobb árak:
2017.08.14 - 2017.08.21 Legjobb ár$
7 éjtől, Reggeli
Szobatípus: kétágyas
349.000 Ft / fő
További indulási időpontok »
 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  • Repülőjegy a Budapest-Rovaniemi-Budapest útvonalon
  • Utazás Skandinávián belül különbusszal
  • Szállás középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban
  • Skandináv büféreggeli
  • Skandináviát jól ismerő, magyar idegenvezető
  • Belépőjegyek és kirándulások program szerint
 • Ár nem tartalmaz
  • Repülőtéri illeték: 59 000 Ft/fő
  • Útlemondási biztosítás: 1,5%
 • Ellátás
  büféreggeli
 • További információk

  Az út kiemelt értékei:

  • Tartalmas, a régiót teljességében bemutató körutazás kényelmes különbusszal
  • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
  • Norvégia két UNESCO világörökségi helyszínének felkeresése
  • Az ár tartalmazza a programban szereplő belépőket, egész napos kirándulást a Lemmenjokki Nemzeti Parkban és a rénszarvasfarm-látogatást
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2017.08.14 - 2017.08.21
7 éj, Reggeli, Repülő
Szobatípus: kétágyas
349.000 Ft / fő
Partnereink, kiegészítő szolgáltatások

Az ajánlatot a Bono Utazási Központ megbízásából jelenítjük meg.

Az utazási iroda további ajánlatai »
 
 

Válasszon: külföldre, vagy belföldre utazna?

Egyéb keresési lehetőségek:
 
A Északi-fok túra, kalandok Lappföldön legjobb ára
349.000 Ft
/ fő / 7 éjtől
2017. augusztus 14 - 2017. augusztus 21.
További indulási időpontok »
Kapcsolódó cikkek

Fehér tigris négyes ikrek születtek egy ausztriai állatkertben

A tigrisek általában két-három utódot hoznak világra, négy vagy öt kistigris születése rendkívül ritka.

Elcserélt színű erszényeseket csodálnak a Szegedi Vadasparkban

Persze csak gének véletlen kombinációja alakíthatta úgy, hogy szürke anyának fehér, fehér anyának pedig szürke született a kicsinye a Szegedi Vadasparkban.

Hamarosan kiderül, melyik hazai hotelnek a legmenőbb a Facebook-oldala

Május 4-én derül ki, hogy kik nyerik a hotelek között a Tourism Social Media Awards idei díjait a legjobb Facebook- és Instagram-oldalak kategóriájában, és melyek a legjobb közösségi média megoldások a turizmusban.

Megtekintett utak, szálláshelyek