Ezerarcú Portugália - nyár, ősz

Ezerarcú Portugália - nyár, ősz
Ezerarcú Portugália - nyár, ősz
Ezerarcú Portugália - nyár, ősz
Ezerarcú Portugália - nyár, ősz

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2017. október 28 - november 5.
Időtartam: 9 nap (szombat - szombat)
Utazás módja: Repülő
Ellátás: Reggeli
Utazás típusa: Körút
Legkedvezőbb alapár/fő: 239.000 Ft / fő / 7 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Lisszabon - Sintra - Cabo da Roca - Óbidos – Nazaré – Batalha – Fatima – Portó/Ofir – Braga – Coimbra – Tomar – Estoril - Lisszabon

Portugália változatos szépsége olyan, akár a színes csempék – azulejók – melyek régi házait borítják. Macskaköves utcájú falvak, középkori várak, aranyló strandok, a dicső múlt emlékei, idilli tájak, remek ételek és nagyszerű emberek jellemzik az Atlanti-óceán és Spanyolország közé ékelődött országot. Portugália a becses látnivalók és ritka kincsek országa: rómaiak, vizigótok, mórok és keresztények hagyták itt kézjegyeiket, Lisszabon, Portó, Tomar, Batalha, Coimbra utcáit járva az UNESCO Világörökségei kísérik lépteinket, s a melankolikus fado szívhez szóló zenéjét hallgatva egy kicsit mi is értjük és érezzük a saudade-t, ezt nyelvekre nem lefordítható, nosztalgikus és szomorkás „portugál érzést”.

Az OTP Travel portugál körutazása 2017-ben a tavaszi időpont mellett nyári és őszi dátumokkal hívogat az ibériai ország felfedezésére. A sok falu, város, templom és természeti szépség szédítő élménye után Estoril kellemes tengerpartja nyújt pihenést.Program:
1. nap
Utazás menetrend szerinti repülőjárattal Lisszabonba. Megérkezést követően félnapos városnézés a portugál fővárosban: a középkori Szent György vára és a híres Alfama negyed, a Szent-Jeromos kolostor (a kerengőbe a belépő a helyszínen fizetendő) és a Belém-torony (kívülről) megtekintése szerepel a programban. Délután a szállás elfoglalása. Szállás Lisszabonban.

2. nap
Reggelit követően a hangulatos Sintra városába vezet az út, ahol rövid séta és a XVI. századi Királyi Palota megtekintése szerepel a programban. Továbbutazás autóbusszal a festői szépségű Cabo da Rocá-hoz, Európa legnyugatibb pontjához. A tengerbe nyúló sziklaszirtről lenyűgöző látvány tárul a kéklő óceánra. Délután szabad program. Szállás Lisszabonban.

3. nap
Elutazás autóbusszal Óbidosba, a hangulatos, dombtetőre épült, falakkal védett kis faluba, amelyet hófehér házai tesznek jellegzetessé. Továbbutazás Nazarébe, a bájos halászfaluba, ahol rövid szabadidő, majd Batalhába, ahol a Világörökség részét képező kolostor megtekintése. A kolostor Portugália egyik építészeti remeke, kápolnájában van eltemetve Tengerész Henrik, a híres felfedező. Késő délután megérkezés Fatimába, a világhírű búcsújáróhelyre. Szállás Fatimában.

4. nap
Reggelit követően utazás Portóba, mely Portugália egyik legkülönlegesebb hangulatú városa borospincéivel, a Ribeira-negyed színes cserepes házaival és az Eiffel tervezte kétszintes híddal. A városnézést követően látogatás egy borospincében, borkóstolóval. Szállás Ofirban.

5. nap
Elutazás Bragába, amelyet számos temploma miatt a „portugál Rómának" is neveznek. A történelmi városrész megtekintése a Jó Jézus búcsújáró templommal, amely egy magas hegyen emelkedik. Továbbutazás Ponte de Limába, a zöld bor városába, majd a XVI. századi Viana de Castelo városka érintésével visszautazás Portóba. Szállás Ofirban.

6. nap
Reggeli után utazás Coimbrába, Európa egyik legrégibb egyetemi városába, amely a XII. században az ország és királyság központja volt. Városnézés keretében a Katedrális és a híres egyetemi könyvtár megtekintése. Továbbutazás a lisszaboni tengerpartra. Útközben látogatás Tomarban, a templomok városában, ahol a Krisztus-rendi kolostor megtekintése szerepel a programban. A kora esti órákban megérkezés Estorilba, a szállás elfoglalása.

7. nap
Egész nap szabad program, üdülés a tengerparton reggelis ellátással.

8. nap
Délelőtt szabad program. Délután látogatás a Nemzetek Parkjában, mely a 2008-as Világkiállítás helyszíne volt. Szabadidő vagy az Ócenárum megtekintése (a belépőjegy a helyszínen fizetendő). Este transzfer a lisszaboni repülőtérre, visszautazás Budapestre.

9. nap
Érkezés Budapestre a hajnali órákban.

Minimum létszám: 25 fő

 • Érintett városok
  Sintra, Fatima, Porto, Braga, Lisszabon
 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  -utazás menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással Budapest – Lisszabon – Budapest útvonalon, 
  -turista osztályon a körutazás alatt utazás légkondicionált autóbusszal 
  -7 éjszakai szállás helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
  -reggelis ellátás
  -felsorolt programok belépők nélkül 
  -baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás 
  -útlemondási biztosítás
  -magyar idegenvezető
 • Ár nem tartalmaz
  -illetékek 75.000 Ft/fő
  -félpanzió (7 vacsora) felára 32.000 Ft/fő
  -belépőjegyek felára 29.000 Ft/fő 
 • Szobajellemzők
  Helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban.
Legjobb árak:
2017.10.28 - 2017.11.05 Legjobb ár$
7 éjtől, Reggeli
Szobatípus: kétágyas
239.000 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2017.10.28 - 2017.11.05
7 éj, Reggeli, Repülő
Szobatípus: kétágyas
239.000 Ft / fő

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Útra kész

Felszállt a TAP újraindult Budapest-Lisszabon járata

Péntek kivételével minden nap, összesen heti hét alkalommal közlekedik.

Hírek

Kerozinhiány miatt ragadt több ezer utas a lisszaboni reptéren

A kerozinhiány miatt 64 járatot töröltek, és 300 repülő késett, tízezreknek kellett Lisszabonban éjszakázniuk.

Megtekintett utak, szálláshelyek

Ezerarcú Portugália - nyár, ősz

Portugália - Lisszabon