Grúziai kalandok Rigai látogatással

Grúziai kalandok Rigai látogatással
Grúziai kalandok Rigai látogatással
Grúziai kalandok Rigai látogatással

Előfoglalási kedvezmény: 3 hónappal indulás előtt: 10 000 Ft/fő

1. nap: elutazás Tbilisi-be

Elutazás Budapestről kora este rigai átszállással Grúziába.

2. nap: Tbilisi

Érkezés Tbilisibe a hajnali órákban, transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Néhány óra pihenés után reggeli, majd a grúz főváros felfedezésére indulunk. A hegyekkel körülvett, folyóparti Tbilisiben jól megférnek egymás mellett a modern építészet remekei és az óváros sikátorai. A látnivalók nagy részének a hangulatos óváros ad otthont: a sziklára épített Metekhi templom, a Narikala erőd, amit kabinos felvonóval közelítünk meg, a termálfürdők, a Shardeni utca divatos kávézói és galériái. Látogatás a város főutcáján, a Rustaveli sugárúton és az üvegtetős Béke-hídon, láthatjuk az Operaházat, a Rustaveli színházat majd a Teknősbéka tóhoz is ellátogatunk. Szállás Tbilisiben.

3. nap: Kazbegi és Ananuri vára

Észak felé, Kazbegi hegyvidékére kirándulunk ma. A Kaukázus északi lejtőin fekvő Kazbegi Nemzeti Park mély hegyszorosaival, meredek sziklafalaival, gleccsereivel, hegyi tavaival és vízeséseivel festői táj, az itt található 5047 méteres Kazbeg csúcs pedig a 3. legmagasabb hegy Grúziában. A hegyek között fekvő Stepantsminda bájos városkájából terepjárókkal jutunk fel a mesés fekvésű Gergeti templomhoz, innen lenyűgöző kilátás nyílik a falura és a közeli Kazbeg csúcsra is. Útközben látogatás Ananuri váránál és a Jinwali víztározónál. Szállás Tbilisiben.

4. nap: Gori, Uplistsikhe, Mtskheta

Egész napos kirándulásra indulunk Tbilisitől nyugatra, első megállónk Gori lesz, a város ősi várán kívül arról nevezetes, hogy itt született Sztálin. Egykori szülőházában ma a szovjet diktátor életét bemutató kiállítást tekinthetünk meg. Goritól nem messze, a Mtkvari-folyó bal partján fekszik Uplistsikhe, a Kaukázus vidékének egyik legősibb települése. A sziklába vájt barlangváros lakóhelyek, szentélyek, üzlethelyiségek, utcák, alagutak nagy kiterjedésű hálózata volt egykor. Visszaúton Tbilisi felé Mtskheta városába látogatunk, Grúzia egyik legősibb városának és vallási központjának legfontosabb látnivalója a Svetitskhoveli katedrális. Rövid szabadidő, séta a hangulatos, falusias hangulatú óvárosban, majd visszautazás Tbilisibe.

5. nap: Tsinandali, Telavi és Sighanghi

Reggeli után kelet felé indulunk, Kakheti régiójába, Grúzia borvidékére. Tsinandaliban Alexsandre Chavchavadze múzeumát és a gyönyörű kertet tekintjük meg, majd borkóstolón veszünk részt a helyi borospincében. Ellátogatunk Telavi városába, ahol a grúz konyha olyan remekeinek elkészítésével ismerkedhetünk meg, mint a hagyományos grúz kenyér, a Shoti, a nemzeti étel, a Khinkali és a grúz saslik, a Mtsvadi. Délután a szerelem városát, Sighanghit fedezzük fel, sétát teszünk a romantikus macskaköves utcákon, megcsodáljuk a városfalról nyíló kilátás az Alazani völgyre és a szabad idő során tovább élvezhetjük a régió borait. Szállás Tbilisiben.

6. nap: Riga

Hajnalban transzfer a repülőtérre, elutazás Rigába, ahová a reggeli órákban érkezünk. Megreggelizünk egy helyi étteremben, majd buszos és gyalogos városnézésre indulunk. Ismerkedés a 800 éves Hanza város fő látnivalóival és séta az óváros macskaköves utcáin: dóm, főtér, Parlament, Riga kastély, régi kereskedőházak, Lőportorony. Szabad program, majd délután transzfer Riga repülőterére, hazautazás Budapestre.

Legjobb árak:
2017.08.06 - 2017.08.11 Legjobb ár$
5 éjtől, Reggeli
Szobatípus: kétágyas
5%
209.900 Ft / fő
199.900 Ft / fő
További indulási időpontok »
 • Érintett orszagok
  Grúzia, Lettország
 • Utazás módja
  Repülő
 • Árak

   

  Részvételi díj – Ft/fő

   

  kétágyas

  209 900

  felnőtt pótágyon

  199 900

  egyágyas

  259 900

 • Ár tartalmaz
  repülőjegy, szállás 5 éjszakára reggelivel, transzferek és programok a leírás szerint, belépők és borkóstoló Grúziában, útlemondási biztosítás.
 • Ár nem tartalmaz
  repülőtéri illeték: kb. 55 000 Ft/fő, belépőjegyek Rigában (opcionális), baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

   

 • Szobajellemzők
  3-csillagos szállodában
 • Ellátás
  reggeli
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2017.08.06 - 2017.08.11
5 éj, Reggeli, Repülő
Szobatípus: kétágyas
209.900 Ft / fő
199.900 Ft / fő
Partnereink, kiegészítő szolgáltatások

Az ajánlatot a Tensi Holiday - Minőségben utazunk megbízásából jelenítjük meg.

Az utazási iroda további ajánlatai »
 
 

Válasszon: külföldre, vagy belföldre utazna?

Egyéb keresési lehetőségek:
 
A Grúziai kalandok Rigai látogatással legjobb ára
199.900 Ft
/ fő / 5 éjtől
2017. augusztus 6 - 2017. augusztus 11.
További indulási időpontok »
Kapcsolódó cikkek

Mutatjuk az ország legolcsóbb gyógyfürdőit

Kis piros csúszda és gyerekmedence szinte mindenhol van, a legtöbbször pedig ennyi pont elég a kiskorúaknak. Mutatjuk is azt a hét fürdőt, ahol viszonylag olcsón szerezhetnek élményeket akár szólóban, akár családdal készülnek csobbanni.

600 millióból épül csúszdapark a mezőkövesdi fürdőben

Lesz köztük például hagymaalakú, UFO-típusú csúszda, csőcsúszda, úgynevezett inga is, de nagy gumikon is lehet majd csusszanni a 20 méteres csúszdatorony tetejéről.

5,5 milliárdból újul meg a Festetics-kastély

Az eredeti tervek szerint ekkora összegből állítják helyre a keszthelyi Festetics-kastély egykori parkját, az azt átszelő közút kiváltásával, de új funkciókkal és látványosságokkal is bővül a múzeumegyüttes.

Megtekintett utak, szálláshelyek
A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
Csoportos körutazás a skót Felföld vadregényes tájain
Legjobb ár*:
149.000 Ft / fő / 3 éjtől *2017. május 20-i érkezéssel
Nyugat-mediterrán csodák - csoportos hajóút
Legjobb ár*:
329.000 Ft / fő / 12 éjtől *2017. október 10-i érkezéssel
Vietnám legjava + Laosz Csodái
Legjobb ár*:
389.500 Ft / fő / 9 éjtől *2017. október 20-i érkezéssel
Provencei barangolások - Csoportos városlátogatás
Legjobb ár*:
171.900 Ft / fő / 4 éjtől *2017. június 20-i érkezéssel
Észak-olaszországi tóvidék
Legjobb ár*:
90.725 Ft / fő / 5 éjtől *2017. május 1-i érkezéssel