Irán - A selyemút mentén

Irán - A selyemút mentén
Irán - A selyemút mentén
Irán - A selyemút mentén
Irán - A selyemút mentén
Irán - A selyemút mentén
Irán - A selyemút mentén

Összefoglaló az utazásról

Utazás módja: Repülő
Utazás típusa: Körút
Legkedvezőbb alapár/fő: 0 Ft / fő / éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Irán körutazás – A selyemút mentén időpont:
2017. október 17 - 29. (13 nap / 11 éjszaka)

Minimum létszám: 21 fő

Program:

Irán körutazás – A selyemút mentén 1. nap:
Elutazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Mashadba, a legnagyobb iráni síita zarándokhelyre. Éjszaka a repülőgépen.

Irán körutazás – A selyemút mentén 2. nap:
Érkezés a hajnali órákban. Rövid pihenés után városnézés Mashadban: a 8. síita imám, Reza nyughelyének, az óriási aranykupolás szentély külső udvarainak és a 15. századi Gouhar Sád mecsetnek megtekintése. Látogatás a számos ősi kéziratot őrző Korán múzeumában és a történeti múzeumban. Délután kirándulás Túszba, ahol Firdauszí, a legnagyobb perzsa eposzköltő síremléke található, rövid séta a mashadi bazárban. Szállás Mashadban.

IRÁN utazás - Irán körutazás | OTP TRAVEL Utazási Iroda

Irán körutazás – A selyemút mentén 3. nap:
Reggeli után a Mashadot fővárossá tevő Nádir Sáh, a 18. századi muszlim világhódító mauzóleumának felkeresése. A program után elindulás a Selyemúton Sáhrúdba. Útközben megálló Neisábúrban, a ’ városok anyjában’, ahol Omar Khajjám, a leghíresebb perzsa költő sírjának, valamint egy 16. századi zarándokhelynek megtekintése. Szállás Sáhrúdban.

Irán körutazás – A selyemút mentén 4. nap:
Délelőtt kirándulás a Sáhrúd melletti Besztámba, ahol a középkori misztikus, Bajazid Besztámi, 14. századi szentélyének megtekintése. Nyugat felé továbbutazva városnézés a Selyemút egyik leglátványosabb állomásán, Dámghánban: séta az óvárosban, Táríkháne, a 780 körül épült pre-iszlám stílusú monumentális mecset, valamint a 11. századi Pír-e Álamdár torony megtekintése kívülről. Továbbutazás Teheránba, szállás Teheránban.

IRÁN utazás - Irán körutazás | OTP TRAVEL Utazási Iroda

Irán körutazás – A selyemút mentén 5. nap:
Reggel továbbutazás a Selyemúton. Útközben városnézés Szoltánijében, az egykori mongol fővárosban: a világörökség részeként számon tartott, a világ legmagasabb téglakupolájával (48m) rendelkező, Öldzsejtü mongol szultán 14. századi mauzóleumának és a derviskolostor megtekintése. Késő délután megérkezés Zandzsánba. Szállás Zandzsánban.

Irán körutazás – A selyemút mentén 6. nap:
Kora reggel elutazás a csodálatos természeti környezetben fekvő Takht-e Szoleimán zoroasztriánus tűzszentélyhez és egy mongolkori palota romjaihoz, mely a világörökség része. A program után továbbutazás Orumijébe, az ősi keresztény közösségek lakta iráni városba. Séta az orumijei bazárban, a 11. századi nagymecset megtekintése kívülről, majd látogatás a „Három kupola” nevű kora iszlámkori mauzóleumban. Szállás Orumijeben.

Irán körutazás – A selyemút mentén 7. nap:
Látogatás Irán legrégebbi keresztény templomában, a Kr. u. 5. századi nesztoriánus keresztény Nane Marjam templomban, ismerkedés az iráni asszírok életével a szomszédos modern templomban, majd továbbutazás északnyugatra, a Qara Kelisza (Fekete templom), örmény zarándokhelyre, Tádé apostol mártíriumának helyszínére, mely a világörökség része. Este érkezés az egykori iráni fővárosba, Tebrizbe. Szállás Tebrizben.

IRÁN utazás - Irán körutazás | OTP TRAVEL Utazási Iroda

Irán körutazás – A selyemút mentén 8. nap:
Délelőtt séta a tebrizi bazárban, mely a világ legnagyobb téglából emelt fedett bazárja (a világörökség része), majd az egykori mongol nagymecset monumentális torzójának és a város leghíresebb műemlékének, a 15. századi Kék mecsetnek a megtekintése. Délután kirándulás Kandovánba (kb. 70 km), a vulkáni tufákba faragott iráni azerbajdzsáni faluba. Ismerkedés a híres falu tufába vájt házaival és népi hagyományaival. Szállás Tebrizben.

IRÁN utazás - Irán körutazás | OTP TRAVEL Utazási Iroda

Irán körutazás – A selyemút mentén 9. nap:
Kirándulás az iráni-azeri határon fekvő Dzsolfába, a festői Arasz folyó mentén. Látogatás a Szent István örmény kolostor középkori épületegyüttesénél (a világörökség része), melynek alapjait még a késő ókorban rakták le. Délután visszautazás Tebrizbe, ahol szabadprogram, vásárlási lehetőség. Szállás Tebrizben.

Irán körutazás – A selyemút mentén 10. nap:
Továbbutazás Anzaliba. Az út az Elburz – hegységen keresztül, erdők övezte szerpentineken ereszkedik alá a Kaszpi-tenger melletti mélyföldig. Útközben megálló Ardabilban, Sejkh Szafí al-Dín mauzóleumának és I. Eszmá’il iráni sah sírjának megtekintése (világörökség). Szállás Anzaliban.

Irán körutazás – A selyemút mentén 11. nap:
Délelőtt motorcsónaktúra az anzali lagúnában, Irán legnagyobb vízi rezervátumában, valamint a kikötő környékének megtekintése. Délután kirándulás az 1050 méter magasan fekvői festő hegyi faluba, Maszúléba, ahol ismerkedés a tálesi etnikum népi építészetével, hagyományaival. Szállás: Anzaliban.

IRÁN utazás - Irán körutazás | OTP TRAVEL Utazási Iroda

Irán körutazás – A selyemút mentén 12. nap:
Visszautazás Teheránba. Útközben megállás Rúdbárban, az iráni olajbogyó „fővárosában”, majd pihenő a Szefídrúd gátjánál. Ezt követően városnézés Qazvínban, a 16. századi iráni fővárosban: a nagymecset, egy 16-19. századi síita zarándokhely megtekintése. Szállás Teheránban.

Irán körutazás – A selyemút mentén 13. nap:
A hajnali órákban hazautazás átszállással.

 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  Utazás Budapest-Mashad, Teherán-Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással, a körutazás során autóbusszal
  7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- négycsillagos szállodák kétágyas, zuhanyozós szobáiban
  Reggelis ellátás
  Leírás szerinti programok
  Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
  Útlemondási biztosítás
  Magyar idegenvezető
 • Ár nem tartalmaz
  Illetékek: 129 000 Ft /fő
  Vízumdíj: 29 000 Ft /fő
  Kötelező szervizdíj: 20 000 Ft /fő
  Félpanzió felára (12 vacsora, ital nélkül): 62000 Ft/fő
Elérhető csomagajánlatokhoz, indulásokhoz kérje ajánlatunkat!

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Útra kész

Péntek este leállnak a nemzetközi járatok az erbíli repülőtéren

A repteret az ENSZ is használja szíriai segélyszállítmányok célba juttatásához, így a bagdadi döntés sokakat kellemetlenül fog érinteni.

Hírek

Néhány nap múlva megkezdik a London-Perth nonstop járatra a jegyárusítást

A Qantas szerint hiánypótló lesz a tizenhét órás közvetlen járat a két város között.

Hírek

Mostantól úgy igya a belga sört, hogy az már a világörökség része!

De az UNESCO nemcsak a belga sörkultúrát vette fel az emberiség szellemi kulturális örökségének listájára, hanem a kubai rumbát, a dominikai merengue-t, a kínai szoláris naptárat és 12 ázsiai ország újévi ünnepét is.

Megtekintett utak, szálláshelyek
A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
Irán - Perzsa emlékek csoportos körutazás
Legjobb ár*:
399.000 Ft / fő / 8 éjtől *2018. április 23-i érkezéssel
Botswana és Zimbabwe körutazás
Legjobb ár*:
1.499.000 Ft / fő / 8 éjtől *2018. január 16-i érkezéssel
Brazília és Argentína
Legjobb ár*:
559.000 Ft / fő / 12 éjtől *2018. március 10-i érkezéssel
Észak-Thaiföldi körutazás pihenéssel Phuketen - egyéni körutazás angol nyelvű idegenvezetéssel
Legjobb ár*:
419.000 Ft / fő / 11 éjtől *2018. február 21-i érkezéssel
Afrikai szafari - Dél-Afrika - Zambia csoportos körutazás
Legjobb ár*:
1.186.000 Ft / fő / 8 éjtől *2017. november 26-i érkezéssel