Mediterrán gyöngyszemek - csoportos hajóút

Mediterrán gyöngyszemek - csoportos hajóút
Mediterrán gyöngyszemek - csoportos hajóút
Mediterrán gyöngyszemek - csoportos hajóút

Mediterrán gyöngyszemek - csoportos hajóút

Hajó útvonala: Genova – Cannes - Monaco/Monte Carlo – Nizza - Palma de Mallorca – Barcelona – Ajaccio – Róma – Firenze – Genova

Program:

1. nap Budapest-Milánó, Genova

Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről közvetlenül Milánóba a Wizzair diszkont légitársaság járatával. Érkezést követően transzfer Genova kikötőjébe, bejelentkezés a hajóra, a kabinok elfoglalása.

2. nap Cannes, Monaco, Monte Carlo, Nizza

Érkezés a reggeli órákban Cannes kikötőjébe. Félnapos fakultatív kirándulási lehetőség Monacóba, Monte Carlóba és Nizzába. Monaco a világ legkisebb állama, ahol a XIII. század óta a Grimaldi-ház uralkodik; a jelenlegi koronás fő II. Albert herceg. A híres monacói sziklán tett látogatás során megtekinthető az Oceanográfia, a Hercegi palota és a Katedrális épülete. Ez utóbbiban Grace Kelly és III. Rainer herceg fogadott örök hűséget egymásnak. Továbbutazás Monte Carlóba, Monaco ismert lakó- és üdülőövezetébe. A Monte Carlo Casino impozáns épületét Charles Garnier tervezte. A kirándulás utolsó állomása Nizza, a Francia Riviéra egyik legpezsgőbb városa. A Promenade des Anglais sétányról csodálatos panoráma nyílik a tengerre. Visszautazás a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.

3. nap Palma de Mallorca

Kikötés a délutáni órákban Palma de Mallorca városában. Délután félnapos fakultatív városnéző program során rövid megálló a Bellver kastélynál, mely korábban az uralkodók nyári rezidenciájaként is szolgált. A kastélyból gyönyörű kilátás nyílik az egész városra. Ezt követően a város ékköve, a XIII. században épült gótikus katedrális megtekintése kívülről. A gótikus negyedben eltöltött rövid séta után visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

4. nap Barcelona

A délelőtti órákban kikötés Barcelonában. A félnapos fakultatív program során a gótikus negyedben található Szent Eulália katedrális megtekintése, amely építése a XIII. században kezdődött el, majd a XV. században folytatódott. A követően Gaudi másik két mesterművének, a Sagrada Famíliának és Casa Batllónak megtekintése kívülről, mindkét épület a Világörökség része. A Sagrada Familyát, vagyis a Szent Család Engesztelő templomát, XVI. pápa emelte katedrálisi rangra, és elkészülte után a világ legnagyobb katedrálisa lesz. A Csontok Házává Gaudí egy meglévő lakóépületet alakított át, amely aztán az építész szecessziós stílusú épületeinek egyik legharmonikusabb példájává vált. Ezt követően a Poble Espanyol falumúzeum felkeresése, amelyet az 1929-es világkiállításra építettek. A skanzen Spanyolország építészeti hagyományait mutatja be számos épületen, téren és utcán keresztül. Rövid megálló a Montjuic-hegyen, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap Korzika, Ajaccio

Érkezés a déli órákban Korzika fővárosába, Ajaccióba. A fakultatív program keretében gyalogos városnézés Ajaccio óvárosában. Itt található a Napóleon Múzeum, a XVI. századi Fellegvár, a Katedrális és a Kongresszusi Palota. A Fesch Múzeum meglátogatása. A XIX. századi palotát I. Napóleon nagybátyja, Fesch kardinális kezdte építtetni. A múzeum otthont ad Botticelli, Bellini és Tiziano alkotásainak. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap Civatecchia, Róma

Kikötés a délelőtti órákban Civitavecchiában. Reggelit követően egész napos fakultatív kirándulás Rómába, az Örök városba. A program egy másfél órás autóbuszos transzferrel kezdődik Civitavecchia kikötőjéből. Az első megálló a Colosseum. Az ellipszis alakú, Flavius amfiteátrumként is ismert építményt eredetileg gladiátorviadalok helyszínéül tervezték, mely ötvenezer néző befogadására volt képes. Ezt követően a csoport Róma történelmi központjának egyik legnyüzsgőbb terét, a Piazza Navonát, majd a Fellinit is megihlető, barokk stílusban épült Trevi-kutat, illetve az ókori építészet egy legnagyszerűbb, monumentális alkotását, a Pantheont keresi fel. Egy helyi étteremben elfogyasztott ebéd után látogatás a Szent Péter térre. A Bazilika kupoláját Michelangelo, míg az ellipszis alakú, szökőkutakkal és oszlopsorral szegélyezett teret Bernini tervezte. A Szent Péter sírjára épített bazilika megtekintése kívülről. Késő délután visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap La Spezia, Firenze

Érkezés a déli órákban La Spezia kikötőjébe. Egész napos fakultatív kirándulási lehetőség a reneszánsz bölcsőjeként is nevezett Firenzében, mely sokak szerint a világ legszebb városa. A program során a Dóm, a Keresztelő Szent János Kápolna, a Signoria tér, a Ponte Vecchio megtekintése, majd látogatás a Santa Croce templomban, ahol Michelangelo, Machiavelli és Galileo Galilei síremléke található. Ezt követően szabadprogram, majd a késő délutáni órákban transzfer a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

8. nap Genova, Milánó-Budapest

Reggel érkezés Genova kikötőjébe. A délelőtti órákban kijelentkezés a hajóról, majd félnapos városnézés Milánóban. Délután transzfer Milánó repülőterére. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Legjobb árak:
2017.07.02 - 2017.07.09 Legjobb ár$
7 éjtől, Teljes ellátás
Szobatípus: belső bella kabin
329.000 Ft / fő
További indulási időpontok »
 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  Utazás diszkont repülőjáratokkal Budapest – Milánó – Budapest útvonalonTranszfer autóbusszal.7 éjszakai szállás a hajón kiválasztott kabinkategóriában.Panorámás városnézés Milánóban.A hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata.Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás.Magyar idegenvezetés.
 • Ár nem tartalmaz
  - illetékek 80.000 Ft/fő
  - fakultatív programok

  Fakultatív programok (fakultatív kirándulásokra min. 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetőt.)

  25000 HUF /fő
  15000 HUF /fő
  22000 HUF /fő
  22000 HUF /fő
  26000 HUF /fő
  43000 HUF /fő

 • Ellátás
  teljes ellátás
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2017.07.02 - 2017.07.09
7 éj, Teljes ellátás, Repülő
Szobatípus: belső bella kabin
329.000 Ft / fő
2017.07.02 - 2017.07.09
7 éj, Teljes ellátás, Repülő
Szobatípus: balkonos bella kabin
429.000 Ft / fő
2017.07.02 - 2017.07.09
7 éj, Teljes ellátás, Repülő
Szobatípus: balkonos fantastica kabin
459.000 Ft / fő
Partnereink, kiegészítő szolgáltatások

Az ajánlatot a OTP Travel megbízásából jelenítjük meg.

Az utazási iroda további ajánlatai »
 
 

Válasszon: külföldre, vagy belföldre utazna?

Egyéb keresési lehetőségek:
 
A Mediterrán gyöngyszemek - csoportos hajóút legjobb ára
329.000 Ft
/ fő / 7 éjtől
2017. július 2 - 2017. július 9.
További indulási időpontok »
Kapcsolódó cikkek

Ünnepek egzotikus hajóutakon, pálmafák alatt

Nem akarja itthon tölteni az ünnepeket, és inkább egy felejthetetlen hajóúttal ajándékozná meg a családot? Ezekre figyeljen, ha gyerekekkel készül hajóútra, hogy a nyaralás tényleg a lazulásról szóljon, és ne érjék meglepetések a fedélzeten!

Ismét víz alatt van Olaszország

Velence szigeteit elöntötte a víz. Az ár elérte a tengerszint feletti 115 centiméteres magasságot. A Szent Márk téren csak gumicsizmában lehet közlekedni. Megszólaltak a lakosságot figyelmeztető szirénák.

Genovát víz és sártenger öntötte el

Egy férfi belefulladt a meredek hegyoldalon alázúduló árvízbe, mely magával sodorta a parkoló autókat is.

Megtekintett utak, szálláshelyek