Toscana - Cinque Terre - Veneto

Toscana - Cinque Terre - Veneto
Toscana - Cinque Terre - Veneto
Toscana - Cinque Terre - Veneto
Toscana - Cinque Terre - Veneto
Toscana - Cinque Terre - Veneto

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2017. szeptember 8 - szeptember 14.
Időtartam: 7 nap (péntek - péntek)
Utazás módja: Busz
Ellátás: Félpanzió
Utazás típusa: Körút
Legkedvezőbb alapár/fő: 99.900 Ft / fő / 6 éjtől
! 96.900 Ft / fő / 6 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Toszkán élmények + Itália romantikus partszakasza

Észak- Olaszország remekműveit meg kell ismerni. Megunhatatlan azok számára, amik már jártak errefelé. A csodás épületeket jelén programunk során elbűvölő tájakkal (Cinque- terre, Garda-Tó) színesítjük.

program:

1. nap: MONTECATINI
Egész napos utazás szünetekkel a híres toszkán fürdővárosba. Esti séta a hangulatos városközpontban. Szállás Montecatiniben (3 éj)

2. nap: FIRENZE
Firenze rajongóinak örömére a teljes napot ennek a nagyszerű városnak a megismerésére fordítjuk: Santa Croce; a páratlan Dóm, Campanile és a világhírű keresztelőkápolna; Palazzo Vecchio (a Régi Városháza) a Lanzi Loggia-val (reneszánsz szoborcsarnok); Orsanmichele; Sta Annunziata és tere egységes reneszánsz kialakítással; Ponte Vecchio – a város egyik szimbóluma az Arno folyó felett. Szabadidőben lehetőség: Pitti Palota változatos gyűjteménye és díszkertje/Uffizi képtár.

3. nap: LUCCA - PISA – SAN GIMIGNANO
A Toszkán élménytúra folytatásaként felkeressük Lucca reneszánsz városát: Dóm és harangtorony, San Michele in Foro, Piazza Anfiteatro, városi palota.
Pisa-ban megtekintjük a páratlan értékű reneszánsz épületegyüttest: Ferde torony (kívülről), Dóm és Baptisztérium és Camposanto árkádos, kerengős temetője. San Gimignano – a 13 középkori toronnyal ékeskedő érintetlen kisváros felfedezése: Ciszterna- tér, Dóm, XIII. sz-i városháza.

4. nap: Cinque terre
A lenyűgözően szép Cinque Terre, a romantikusan vadregényes tengerpart az 5 meredeken ráépült ódon kisvárosról kapta nevét. Busszal a festői Riomaggiore-ba érkezünk, itt ismerkedés az ódon épületekkel, terekkel. Fakultatív hajókirándulás a szomszédos falvakba: Manarola a tenger feletti sziklaplatón terül el; és Vernozza, amely talán a legszebb kis kikötővel és óvárossal rendelkezik (erőd kilátással, templom). A félsziget csúcspontján épült Portovenere – t , a ligur tengerpart legromantikusabb kisvárosának tartják: XII. sz-i San Lorenzo, a tenger fölé nyíló sziklán álló San Pietro megtekintése, valamint Pazar kilátás a várból.Szállás a mély öbölben épült La Spezia környékén (1 éj).

5. nap: PARMA – FIDENZE - MANTOVA
Parma-ban kiemelkedő építészeti emlékeket csodálunk meg: lombard-román stílusú Dóm Észak-Olaszország legjelentősebb egyházi épülete ( XII. sz-i nyolcszögletü Baptisztérium); Pilotta-palota, folyóparti óváros. Fidenze a Via Emilia mentén épült XIII.sz-i román-gót-lombard kevert stílusú csodálatos dómjáról nevezetes és zarándokhelyként ismert. Montova- Veneto legszebb városának tartják: Hercegi Palota és a Szt. György Várerőd jelentős műalkotásokkal. Szállásuk egy Garda-tó közeli kisvárosban lesz (2 éj)

6. nap: VERONA - SIRMIONE
Délelőtti séta Veronaban - valódi időutazásnak minősül, ha végigtekintünk Rómeó és Júlia városának hosszú időtávot átfedő történelmi korszakain, melyek mind látványos műemlékek sorát alkották: római amfiteátrum, középkori Castelvecchio vára, a románkori San Zeno templom, Dóm, St. Anastasia, óváros terei és reneszánsz palotái mind lenyűgözik a látogatót. Sirmione-ben, a Garda-tóba mélyen benyúló félszigeten fekvő mediterrán klímájú, romantikus kisvárosban (vizivár, fenyőligetek stb)

7. nap: PADOVA
Délelőtti városnézés Szent Antal városában, Padova-ban: Szt. Antal Bazilika és Keresztelőkápolna (amely zarándokhelyként is ismert); óvárosi terek és paloták (Xiii. sz-i Törvényszéki Palota). Dél kötül indulás haza, érkezés Bp-re késő este.

 • Utazás módja
  Busz
 • Ár tartalmaz
  Utazás:összkomfortos autóbusszal (légkondi, videó, büfé, WC)
  Unitravel idegenvezetője az út során végig,vidéki csatlakozási lehetőség.
  szállás reggelivel
 • Ár nem tartalmaz
  Belépők: kb. 70 EUR 
  6 vacsora: 26 900 Ft 
  1 á. felár: 19 800 Ft 
  biztosítások
 • Szobajellemzők
  Elhelyezés:
  - 3 éj 3*-os hotelben Montecattini híres fürdővárosában
  -1 éj La Spezia környékén , medencés 3* hotelben
  -2 éj 3*+ hotelben a Garda-tó környékén
 • Ellátás
  -6 kontinentális reggeli
  -6 kötelező 3 fogásos vacsora
Legjobb árak:
2017.09.08 - 2017.09.14 Legjobb ár$
6 éjtől, Félpanzió
Szobatípus: kétágyas szoba
3%
99.900 Ft / fő
96.900 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2017.09.08 - 2017.09.14
6 éj, Félpanzió, Busz
Szobatípus: kétágyas szoba
99.900 Ft / fő
96.900 Ft / fő

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Hírek

Népszerű olasz városok igyekeznek megelőzni a terrorcselekményeket

Betontömbök tűntek fel a hétvégén több olasz nagyvárosban.

Távol

Európa legnépszerűbb városaiban helyiek lázadoznak a turisták ellen

Bizony, egyre több helyen forrongnak a lakók azért, mert életterük egyszerűen túl népszerű lett a turisták körében. Európa sok városában válaszolt is erre a városvezetés, és komoly szabályokat vezettek be azért, hogy az illetlen viselkedést megfékezzék, vagy egyszerűen csökkentsék a látogatók számát. Érdemes körültekintőnek lennie, ha az alábbi helyekre készül.

Távol

Tengerparti járatokat indít több magyar városból is a FlixBus

Budapest-Split járat 15 ezerért, ha hajlandóak vagyunk 12 órán át buszon zötykölődni.

Megtekintett utak, szálláshelyek

Toscana - Cinque Terre - Veneto

Olaszország - Toszkána -